Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΤΡΑΣ & ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ


     Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας & Χερρονήσου Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας. Η φοίτηση στην Σχολή είναι 4ετής και δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που αγαπούν την Βυζαντινή τέχνη αφενός να αναπτύξουν το ταλέντο τους και αφετέρου να εμβαθύνουν στην θεολογία της Ορθόδοξης εικόνας.
    
     Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στο τηλ. 28410 32320 καθώς και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου: http://www.impeh.gr/ 

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

     Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 5:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως έλαβαν χώρα οι Προαγωγικές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.
     Η επιτροπή των Προαγωγικών Εξετάσεων της Σχολής, αποτελούμενη από τους: κ. Αντώνιο Πλαΐτη, Διευθυντή της Σχολής και πρόεδρο της επιτροπής, π. Γεώργιο Τζάβλα, Καθηγητή της Σχολής, π. Βασίλειο Περουλάκη, Καθηγητή της Σχολής και π. Νεκτάριο Κιοστεράκη, Καθηγητή της Σχολής, έμεινε πλήρως ικανοποιημένη από την άριστη προετοιμασία των σπουδαστών. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν οι σπουδαστές στο σύνολό τους. 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

   Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως έλαβαν χώρα οι Εξετάσεις Ιεροψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. 

      

   Στις εξετάσεις συμμετείχαν οι σπουδαστές Μωραΐτης Πέτρος, Πανταζής Μενέλαος και Βογιατζάκης Γεώργιος οι οποίοι και έλαβαν το Πτυχίο Ιεροψάλτου το οποίο είναι αναγνωρισμένο τόσο από το Κράτος όσο και από την Εκκλησία.

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

   Το Σάββατο 25 Ιουνίου, στην πάντοτε φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μεγάλης Παναγίας στην Νεάπολη, έλαβαν χώρα οι Πτυχιακές και Διπλωματικές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.
  

   Στην επιτροπή Πτυχιακών Εξετάσεων που ορίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συμμετείχαν οι:
  • π. Γεώργιος Τζάβλας, Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και πρόεδρος της επιτροπής,
  • π. Νικόλαος Αλεξάκης, Καθηγητής, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ωδείου Δήμου Σητείας,
  • κ. Ανδρέας Γιακουμάκης, Καθηγητής, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, 
  • κ. Δημήτριος Νεραντζής, Άρχων διδάσκαλος του Αποστόλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Πρωτοψάλτης,
  • κ. Γεώργιος Ψαρουδάκης, Καθηγητής, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Δήμου Ιεράπετρας Κρήτης. 
  
   Ενώ στην επιτροπή Διπλωματικών εξετάσεων που και αυτή ορίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συμμετείχαν οι:
  • κ. Αντώνιος Πλαΐτης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και πρόεδρος της επιτροπής,
  • π. Γεώργιος Τζάβλας, Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου,
  • κ. Ανδρέας Γιακουμάκης, Καθηγητής, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, 
  • κ. Δημήτριος Νεραντζής, Άρχων διδάσκαλος του Αποστόλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Πρωτοψάλτης,
  • κ. Γεώργιος Ψαρουδάκης, Καθηγητής, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Δήμου Ιεράπετρας Κρήτης.

   Ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στις ανωτέρω Επιτροπές παρέστη η κ. Ιωάννα Παπαδάκη Καθηγήτρια Μουσικής 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου.
   
   Οι εξετάσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία καθώς οι σπουδαστές της Σχολής Φρίγκα Αλεξάνδρα, Λαζαράκης Κωνσταντινος και Πλαΐτης Κωνσταντινος έλαβαν το Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής ενώ οι σπουδαστές της Σχολής Χειμωνάκης Κωνσταντίνος, Μαστοράκης Κωνσταντίνος και Σιγανός Νικόλαος έλαβαν το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής.  

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου έχει ώς σκοπό την μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση στελεχών που θα βοηθήσουν σημαντικά στην εν πνεύματι και αληθεία λατρεία του Τριαδικού Θεού.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας είναι αναγνωρισμένη από το κράτος με την υπ' αριθμ. 7196/1879/21.07.2010 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.