Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



Την Τρίτη 19 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Πτυχιακές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου στο Πνευματικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, που έγιναν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού και  Τουρισμού.
Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές: 
Κουτσικούρης Ευστάθιος του Αντωνίου, Λασθιωτάκης Ιωάννης του Μιχαήλ και Καβλεντάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ έλαβαν το Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής ύστερα από εξετάσεις που έγιναν με απόφαση και έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και εξεταστική επιτροπή που διόρισε η Εποπτεύουσα Αρχή. Στην διορισμένη επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή και Διευθυντή της Σχολής κ. Αντώνιο Κ. Πλαΐτη, συμμετείχαν οι καθηγητές π. Γεώργιος Τζάβλας, π. Νικόλαος Αλεξάκης, π. Νικόλαος Σταματάκης, κ. Ανδρέας Γιακουμάκης και ο κ. Γεώργιος Ψαρουδάκης, ενώ ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού  συμμετείχε η κα. Ιωάννα Παπαδάκη.
Μετά το πέρας των εξετάσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνδράμουν στο έργο της Σχολής συνεχάρη τους πτυχιούχους για την προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να γίνουν μύστες της πατροπαραδότου Βυζαντινης Μουσικής.



Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου έχει ώς σκοπό την μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση στελεχών που θα βοηθήσουν σημαντικά στην εν πνεύματι και αληθεία λατρεία του Τριαδικού Θεού.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας είναι αναγνωρισμένη από το κράτος με την υπ' αριθμ. 7196/1879/21.07.2010 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.